Erbil'de insansız hava aracı düşürüldü

Erbil'de insansız hava aracı düşürüldü

Dün gece Erbil'de bir insansız hava aracı (İHA) düşürüldü.

A+A-

 Dün gece Erbil'de bir insansız hava aracı (İHA) düşürüldü. İHA'nın ABD Konsolosluğu'nun hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğü değerlendiriliyor.

İHA Erbil’in kuzeydoğusunda, yeni ABD konsolosluk yerleşkesine yakın bir noktaya düştü. İHA’nın  konsolosluğun hava savunma sistemi tarafından vurularak etkisiz hale getirildiği değerlendiriliyor.

Rûdaw'ın aktardığı haberde yer alan görüntülerde, insansız hava aracına (İHA) benzediği anlaşılan cismin yerleşim alanına düşerek yangına neden olduğu görüldü.

Haberde bölgede durumun sakin olduğunu ve İHA'nın düşülmesi üzerine başlayan yangının kontrol altına alındığını bildirdi.

Güvenlik güçleri ve yetkililer olayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. ABD konsolosluğu, insansız hava aracının düşürülüp düşürülmediğine ilişkin bilgi vermedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.