“Emekçilerin Seferberliği İçin Bağımsız Aday” Çetin Eren İzmir’de tanıtım yaptı

“Emekçilerin Seferberliği İçin Bağımsız Aday” Çetin Eren İzmir’de tanıtım yaptı

.

A+A-

İzmir, Konak Deng salonunda bir basın toplantısı düzenleyen “Emekçilerin Seferberliği İçin Bağımsız Aday” Çetin Eren, Cumhurbaşkanlığı seçiminde neden aday olduğuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Önceki seçimlerde İzmir Bağımsız Belediye başkan adayı Yalçın Yakın ve İstanbul Bağımsız milletvekili Güldes Önen’in de katılarak destek verdiği tanıtım ve deklarasyon açıklama toplantısının açılış konuşmasını, kampanya destek ve yöneticilerinden Çağdaş Yazıcı yaptı.  

Çok sayıda kişinin katıldığı ve konuşmacıların destek açıklamalarında yer aldığı açıklamada, KÖZ adına yapılan açıklamada ise, tüm güçleriyle Çetin Eren’in yanında oldukları iade edildi.

Çetin Eren neden aday olduğunu şu sözlerle anlattı:

Komünistim, sınıfsız ve sınırsız bir dünyayı savunuyorum. Devrimciyim, işçilerin ve emekçilerin tümüyle egemen olduğu iktidar organları dışında kurtuluşa giden bir yol bilmiyorum. Bu yolun önündeki tüm engellerin parçalanması gerektiğini aklımdan çıkarmıyorum. Hayatımı bu görüşlerin gereklerini yerine getirmeye adadım. Öne çıkarılacak başka bir vasfım yok.

Özgürlüğe giden yolu açan bir devrimin, işçilerin ve emekçilerin seferberliğine dayanmadan ayakta kalamayacağını biliyorum. Her kritik siyasi dönemeçte işçi ve emekçilerin bağımsız çizgisini burjuvazinin karşısında savunmadan emekçileri seferber etmenin mümkün olmadığını sınıf mücadelesi içinde öğrendim.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi de işte böyle bir dönemeç. Yaklaşan seçimde Erdoğan’ın karşısına düzen partilerinden bağımsız bir kutup olarak çıkamayanlar işçilere ve emekçilere gerekli güveni veremezler. Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde Erdoğan hükümetinin karşısında emekçilerin seferberliğini savunan bir seçeneği oluşturmak devrimcilerin sorumluluğudur. Bu sorumluluk bilinciyle “Emekçilerin Seferberliği İçin Bağımsız Aday” diyenlerin sözcülüğünü üstlendim. Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayım.

Açıklama yok.

 

Açıklama yok.

 

Açıklama yok.

 

Açıklama yok.

 

Açıklama yok.

 

Açıklama yok.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.