DSG'den BM'ye çağrı

DSG'den BM'ye çağrı

.

A+A-

Rakka Kenti’nin IŞİD’den kurtarılışının 5’inci yıldönümü vesilesiyle resmi internet sitesinden yazılı bir paylaşımda bulunan DSG Genel Komutanlığı, Birleşmiş Milletler’e (BM) çağrıda bulunarak IŞİD’li aile ve tutukluların kaldığı kamplar için bir çözüm bulunmasını istedi.

Rakka Kenti’nin IŞİD’den kurtarılışının 5’inci yıldönümü vesilesiyle DSG Genel Komutanlığı resmi internet sitesinden yazılı bir açıklama paylaştı..

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanlığı tarafından yapılan paylaşımda; "Rakka’yı özgürleştirme operasyonu IŞİD’in yayılmasını engellemek ve dünya üzerinde daha büyük tehdit haline gelmesini önlemek için büyük bir adımdı." ifadeleri yer aldı.

DSG açıklamasında, BM’ye çağrıda bulunarak IŞİD tutuklu ve ailelerin yaşadığı kamplar için kalıcı bir çözüm bulunmasını talep etti.

Rakka Kentinin IŞİD’den kurtarılışının 5’inci yılında, yeni bir sürece girildiğine dikkat çeken açıklamada, kesinlikle IŞİD’e karşı mücadelenin devam etmesi gerektiği, halen birçok tehlikenin olduğu ve asla gamsızlık yapılmaması istendi.

DSG paylaşımının sonunda bir kez daha BM’ye çağrıda bulunarak, bölgenin yeniden inşası ve terör saldırıları nedeniyle yıkılan evlerin yeniden yapılması için destek sunulması gerektiğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.