DSG: Güvenli bölge iki nehir arasındaki bölgeyi kapsamalı

DSG: Güvenli bölge iki nehir arasındaki bölgeyi kapsamalı

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, olası bir TSK operasyonuna karşı Dicle ve Fırat nehri arasında kalan tüm sınır hattının “Güvenli Bölge”ye dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

Türkiye ile ABD arasında Rojava sınırında oluşturulması planlanan “Güvenli Bölge” görüşmeleri sürerken Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, sözkonusu bölge hakkındaki önerilerini açıkladı.

 

DSG’ya yakın bir ajansa konuşan Abdi, “Bizim kabul ettiğimiz ve taraflara sunduğumuz önerimiz tüm sınır hattının bu ‘Güvenli Bölge’ kapsamına alınmasıdır. Ancak Türk devleti bu süreci Gire Spi ile Serekaniye arasında başlatmak istiyor” dedi.

 

Türkiye ile dolaylı olarak görüştüklerini dile getiren Abdi, bu görüşmelerde bir sonuca ulaşamadıklarını ve nihai bir sonuca ulaşmak için görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

 

Rojava’da oluşturulması planlanan Güvenli Bölge için Türkiye ve ABD’li askeri yetkililer arasında Müşterek Harekat Merkezi'nin kurulmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

 

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde 6 kişilik ABD heyeti Urfa’ya gelmişti.

 

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı da bugün, ABD ile Güvenli Bölge mutabakatı çerçevesinde bölgede insansız hava araçlarının göreve başladığını açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.