Dr. Kemal Kerküki: 140. Madde’nin uygulanması 16 Ekim mağdurlarını da kapsamalıdır

Dr. Kemal Kerküki: 140. Madde’nin uygulanması 16 Ekim mağdurlarını da kapsamalıdır

.

A+A-

 Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Politbüro Üyesi Dr. Kemal Kerkuki yaptığı açıklamada, Irak Anayasası'nın 140. Maddesi’nin uygulanması için Yüksek Komite'ye 16 Ekim 2017 ihanetinin kurbanlarının da dahil edilmesi çağrısında bulundu.

Geçen hafta, 140. Madde’nin uygulanmasına İlişkin Yüksek Komite'nin yeniden etkinleştirildiği açıklanmıştı.

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Politbüro Üyesi ve PDK Kerkük Meclisi Başkanı Kemal Kerkuki, konu ile ilgili Basnews'e şu açıklamalarda bulundu:

Dr. Kemal Kerkuki, özellikle 16 Ekim 2017 ihanetinden sonra Kerkük bölgesinde ağır bir Araplaştırma süreci başlatılmasından bu yana yüz binlerce Kürt aile haksızlığa uğradı ve onların zararlarının tanzim edilmesi talebinde bulundu.

Dr. Kemal Kerkuki açıklamasında şu noktalara dikkat çekti: "Kerkük’te demografik yapının değiştirilmesi dahil yaratılan tüm yıkımın kalıntıları ortadan kaldırılmalıdır. 16 Ekim'den sonra Kerkük’e getirilenler 140. Madde kapsamında geldikleri yere geri gönderilmelidirler.

Daha önce Kürt tarihçi ve araştırmacı Dr. Jabar Qadir, 16 Ekim'den sonra başlayan yıkımın kalıntılarınının ortadan kaldırılması için 10 yıla ihtiyaç olduğunu söylemişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.