Diyarbakır’ın yılan hikayesine dönen projesi: Proje bakanlıkta, müdürü belediyede!

Diyarbakır’ın yılan hikayesine dönen projesi: Proje bakanlıkta, müdürü belediyede!

.

A+A-

Diyarbakır’ın heyecanla beklediği Hafif Raylı Sistem Projesi Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmesine rağmen, Büyükşehir Belediyesi’nde hem Hafif Raylı Sistem Şubesi, hem de şube müdürü var.

Diyarbakır'ın trafiğini rahatlatması beklenen Hafif Raylı Sistem Projesi uzun yıllardır kentin gündeminde. Projenin ihalesi 2021 yılında gerçekleştirildi. Vali Münir Karaloğlu döneminde ete kemiğe bürünen proje, Sur bölgesinden başladığı için ilk etapta Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan izin alındı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştireceği proje çizimden sonra “belediyenin bütçesinin yetmediği” gerekçesiyle, proje Ulaştırma Bakanlığı’na devredildi.

diyarbakir-buyuksehir.jpg

Proje yok, müdürü var

Bütçesi belirlenen proje bu yıl ihaleye çıkacaktı ancak deprem nedeniyle ihale durduruldu. Projenin tüm sorumluluğu Ulaştırma Bakanlığı’nda olmasına rağmen, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde Hafif Raylı Sistem Şubesi ile şube müdürü bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Hafif Raylı Sistem Şube Müdürlüğü’nü Abdulkadir Duran yürütüyor. Duran’ın engelli raporu var.

Görevden alınmış, geri dönmüştü

Diyarbakır Valisi ve kayyum Cumali Attilla döneminde başka bir birimde görev yapan Duran, görevden alınmış, mahkeme kararı ile geri dönmüştü. Duran, kayyum Hasan Basri döneminde ise Hafif Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü’ne getirilmişti.

Proje bu yıl bitecekti

Diyarbakır’ın Hafif Raylı Sistem Projesi’nin bu yıl bitmesi hedefleniyordu. Büyükşehir Belediyesi, projenin çizimi için yaklaşık 15 milyon harcamış, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın geçen yılın Eylül ayında yaptığı açıklamada, Hafif Raylı Sistem Projesinin rafa kaldırıldığını açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.