Diyarbakır’da yaşlıları almayan 160 otobüse ceza

Diyarbakır’da yaşlıları almayan 160 otobüse ceza

.

A+A-

Diyarbakır’da “ücretsiz kart” sahibi 65 yaş üstü ve engelli yolcuları almayan 160 halk otobüsüne ceza kesildi. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Rıfat Ural, “Denetimlerimiz sürecek” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yönetimindeki özel halk otobüslerinde Eylül ayından itibaren 65 yaş üstü, şehit- gazi yakınları, emniyet çalışanları, basın çalışanları gibi birçok birime verilen “ücretsiz kartların” kaldırılacağı iddia edilmişti.

yaslilar-otobus.jpg

‘Kazanılmış hakları var, kanun var’

Konu ile ilgili Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Rıfat Ural, iddiaları yalanladı. Belediye ve valiliğin böyle bir kararı olmadığını belirten Ural, “Sadece Halk Otobüsleri federasyona bu yönlü bir teklifte bulunmuş. Bu konu görüşülse bile ortada kanun var. Biz kanuna rağmen 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımızın mağdur edilmesine izin vermeyiz” dedi.

rifat-ural.jpg

‘Şikayetler değerlendiriliyor’

65 yaş üstü kişilerin özel halk otobüslerine alınmaması ile ilgili şikayetleri değerlendirdiklerini belirten Ural şunları söyledi: “Kanunda seyahat edebilecekler açıkça belirtilmiş. Bu vatandaşlarımız toplu ulaşımdan ücretsiz bir şekilde yararlanabilirler, bunun önünde hiçbir engel yok. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarına alınmamasıyla ilgili zabıt birimlerimiz gelen şikayetleri anında değerlendiriyor. Bir ayda 160 özel halk otobüsüne ceza kestik. Denetimlerimiz sürüyor. Vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

Haber: Gönül Morkoç / Amida Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.