Diyarbakır’da TOKİ evlerini kanalizasyon suyu bastı

Diyarbakır’da TOKİ evlerini kanalizasyon suyu bastı

.

A+A-

 

 

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’nde bulunan Maliye - TOKİ konutlarını su bastı. Sahur uyanan giriş katlardaki bina sakinleri evlerinin su ile dolduğunu görünce şok oldu. Yağmur suyunun tıkadığı giderlerden taşan artıklar ile yağmur suyu evlerin mutfaklarına kadar doldu. Binadakiler kendi imkanları ile evlerinden suyu tahliye etmeye çalıştı.

Amida Haber’in aktardığına göre, binada yaşayanlar “Sabah sahura uyandığımızda evimizin içi su dolmuştu. Yağmur kanalizasyonu tıkamış, kanalizasyon pislikleri ile birlikte evimiz su içinde. Bütün eşyalarımız zarar gördü. Evlerin parkeleri şişti” dedi.

DİSKİ’yi defalarca aramalarına rağmen sonuç alamadıklarını belirten bina sakinleri kendi olanakları ile suyu tahliye etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

‘5 YILDIR AYNI SORUN VAR’

Mahalle muhtarı da 5 yıldır aynı sıkıntının yaşandığını belirterek, “5 yıldır bu bölgede en ufak bir yağmurda bu sorunu yaşıyoruz. Ufak bir yağmurda kanalizasyon taşıp evlere doluyor. DİSKİ’de muhatap bulamıyoruz. Su dolan binaların temeli çürüdü, bir gün yıkılıp gidecekler” dedi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.