Diyarbakır'da kenger sezonu açıldı

Diyarbakır'da kenger sezonu açıldı

.

A+A-

Baharın habercisi olarak bilinen kenger, Diyarbakır'da tezgahlardaki yerini aldı. Diyarbakır mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kengerin kilosu bu yıl 100 liradan satılıyor.

 Geçen yıl kilosu 50-60 liradan satılan kengerin fiyatı bu yıl 100 liraya yükseldi. Fiyatlardaki artışın kuraklık ve artan üretim maliyetleri olduğu belirtiliyor.

FİYATININ DÜŞMESİNİ BEKLEYECEKLER

Fiyatlardaki artışın yüksek olmasına rağmen, kengerin faydaları ve lezzeti Diyarbakırlıların vazgeçilmezi arasında. Kenger sevenler bu yıl da kengerin tadını çıkarmak için fiyatının düşmesini bekleyecek gibi.

KENGER NEDİR?

Kenger, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yüksek dağ eteklerinde doğal olarak yetişen bir bitkidir. Bahar aylarında toplanan kenger, Diyarbakır mutfağında birçok farklı yemeğin yapımında kullanılıyor

KENGERİN FAYDALARI

Kenger, birçok faydası olan bir bitkidir. Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur, diş etlerini kuvvetlendirir ve dişlerin beyazlatılmasına katkıda bulunur. Diyabet hastaları için oldukça yararlıdır, kan şekerini dengeler. Hazımsızlık ve mide şişkinliğini giderir. Tansiyonu düzenleyici etkisi vardır.

Ufuk Çimen; Yenigün Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.