Diyarbakır’da Jîna Emini yürüyüşüne yasak getirildi

Diyarbakır’da Jîna Emini yürüyüşüne yasak getirildi

.

A+A-

Diyarbakır’da Dicle Amed Kadın Platformu tarafından bugün yapılması planlanan yürüyüşe yasak getirildi.

İran rejim polisi tarafından katledilen Jîna Emini için Diyarbakır’da Dicle Amed Kadın Platformu (DAKP) tarafından bugün yapılması planlanan yürüyüş yasaklandı.

Diyarbakır Valiliği açıklamasında, yürüyüşün “Kamu düzeni ve güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak” gerekçesiyle yasaklandığı ifade edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada kamu düzeni ve güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulacağı savunularak, “can ve mal güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanmasının güçleşeceği gerekçesiyle, “öncesinde veya sonrasında herhangi bir yürüyüş etkinliği olmaksızın basın açıklaması yapma hakkı” saklı kalmak kaydı ile, bildirimde bulunulan "yürüyüş etkinliğinin 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A, B ve C maddeleri gereğince 02.10.2022 günü saat 00.01'den 02.10.2022 günü saat 23.59'a kadar (1) gün süreyle YASAKLANMIŞTIR” denildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.