Diyarbakır’da havalar garipleşti

Diyarbakır’da havalar garipleşti

.

A+A-

Ramazan YAVUZ 

Gök gürlemesiyle birlikte Şimşeklerin çakmasından sonra yağmur beklenirken bulutlar aniden dağılıp yerini Yarımay’a bıraktı.

hava-kizila-docndu-7.jpeg

Diyarbakır’da son on gündür havalar garip bir hal aldı. Nisan ayını yer yer yağmurlu geçiren Diyarbakır, Mayıs ayına rağmen aniden beliren kara bulutlarla bazen 5-10 dakika süren yağmur, bazen de doluya maruz kalıyor. Kısa süre ve kentin farklı yerlerinde yağan yağmurdan sonra tekrar Güneş yüzünü gösteriyor.

hava-kizila-docndu-8.jpeg

Gündüzleri hava sıcaklığı 27 derece civarında seyrederken geceleri ise sıcaklıklar düşüp yerini serin havaya bırakıyor. Dün gece yeni yerleşim yerlerinin yoğunlukta olduğu özellikle merkez Kayapınar ilçesinde aniden kara bulutlar toplandı ve gök gürültüsüyle birlikte Şimşekler geceyi gündüz gibi aydınlattı.

hava-kizila-docndu-15.jpegŞimşeklerden sonra yağmur yağması beklenirken bulutlar aniden dağılıp yerini gökyüzünde bu kez Yarımay’a bıraktı. Tigris muhabiri de gökyüzünde 2 saat süren bu değişimi görüntüledi.

hava-kizila-docndu-5.jpeg

Güneşli havada aniden beliren ve 5-10 dakika sürüp sona eren yağmur bulutlarıyla ilgili uzmanlar ise, “bunlar gezici yaz bulutlarıdır. Belli bir hızla hareket ederler. 10-12 kilometre çapında yağış bırakırlar. Bir tarafta güneş varken, diğer tarafta ise yağışa neden olurlar “ diyor.

TigrisHaber

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.