Diyarbakır Sur’un iki yüzü!

Diyarbakır Sur’un iki yüzü!

.

A+A-

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı kimi mahallelerde toplanmayan çöpler ve metruk yapılar tehlike saçarken, sokak olaylarından sonra yeniden inşa edilen mahallede ise aksi tablo dikkat çekiyor.

 Diyarbakır’ın Sur ilçesinin kimi mahalle ve sokakları, belediye tarafından görmezden geliniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği kentte, sokaklardan toplanmayan çöpler, kötü kokular yayarak, sinek ve haşerelerin artmasına neden oluyor. Ayrıca yetersiz sayıda bulunan çöp konteynerleri, çöplerin sokaklara yayılmasına yol açıyor.

Çocuklar hastalıklarla karşı karşıya

sur-temizlik-001.jpg

Evsel atıkların çevreye yayıldığı İskenderpaşa Mahallesi’ne bağlı Darı, Azizoğlu, Telgrafhane ve Yalıbahçe sokaklarında oynayan çocuklar, buralardan yayılabilecek bakteri ve virüslerle hastalık tehdidiyle karşı karşıya kalıyor.

Vatandaş kötü kokudan şikayet ediyor

Olası bir sarsıntıyla çökmesi muhtemel metruk yapıların göze çarptığı Melikahmet Mahallesi’nde de benzer tabloyla görülüyor. Kesmeli Sokak ve “acele kamulaştırma” kararıyla yıkım tartışmalarının sürdüğü Balıklı Sokak’ta yaşayanlar, çöplerden yayılan kötü koku ve sineklerden şikâyet ediyor.

Sur'un yeni yüzünde tam tersi durum

sur-temizlik1.jpg

Öte yandan 2015 yılında ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından tartışmalı evler ve iş yerlerinin yapıldığı mahallelerde durum tam tersi. Hasırlı ve Fatihpaşa mahallelerinde, belediyenin “turizm” kaygılı yaklaşımı dikkat çekiyor. İlçenin dokusuyla uyuşmayan evler ve lüks mağazaların yer aldığı sokaklar, belediyenin temizlik bütçesinden payını alıyor. (MA)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.