Diyarbakır Sur dibinde Roma dönemine ait lahit mezar

Diyarbakır Sur dibinde Roma dönemine ait lahit mezar

.

A+A-

Diyarbakır Surlarının dibinde yapılan kazılarda Roma dönemine ait bir lahit içinde 5 kişilik aile mezarı bulundu. Mezardan çıkarılan iskeletler Diyarbakır Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Diyarbakır Surlarında yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında kazılar sürerken, arkeoloji dünyasını heyecanlandıracak bir buluntuya rastlandı. 

Lahit Mezar Roma Diyarbakir

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki 5 bin yıllık Diyarbakır surlarının 75 nolu burcu ile Saint George Kilisesi arasındaki kazıda Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen lahit mezar bulundu.

3. ve 4. Yüz yıla tarihlendirilen lahidin Roma dönemine ait olduğu oryaya çıktı. Mezar içinde en az 5 bireyin gömüldüğü ve bir aile mezarı olduğu düşünülüyor.

Lahit Mezar Buluntusu Diyarbakir

Diyarbakır’da yerinde bulunan ve korunan ilk ve tek lahit olan mezar içinde mezar hediyesi, değerli eşya bulunmadı. Mezardan çıkarılan iskeletler Diyarbakır Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Tüm arkeoloji camiasını heyecanlandıran buluntu lahit mezar arkeoloji müzesinin bahçe teşhirine konuldu. Lahit mezar kentte bulunan ilk lahit olma özelliği taşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.