Diyarbakır dahil 6 il için sıcaklık uyarı: Perşembe başlıyor

Diyarbakır dahil 6 il için sıcaklık uyarı: Perşembe başlıyor

.

A+A-

Termometrelerin dün 45 dereceyi gösterdiği Diyarbakır'da meteoroloji uzmanları, 10 Ağustos'ta sıcaklığın bölgedeki bazı ilçelerde 45 ila 48 dereceye kadar çıkacağı uyarısı yaptı. Benzer uyarı Urfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak için de geçerli.

Geçtiğimiz günlerde etkisini gösteren eyyam-ı bahur ve Afrika sıcaklarının ardından bu defa da Basra’dan gelen sıcaklar Diyarbakır ve bölge kentlerini etkisi altına aldı.

Diyarbakır merkezli Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünde mühendis Hümeyra Betül Akgül, bölgede bu hafta sıcaklığın mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde olmasının beklendiğini aktardı.

Sıcaklık artışının bölgedeki il merkezlerinde dün başladığına işaret eden Akgül, 10 Ağustos Perşembe gününe kadar 4-5 derecelik artış beklediklerini belirtti.

Diyarbakır’ın 45, Urfa’nın 44, Mardin’in 40, Batman’ın 45, Siirt’in 43, Şırnak’ın ise 40 derece hava sıcaklığına ulaşacağını söyleyen Akgül, özellikle Perşembe günü maksimum sıcaklara ulaşılacağını söyledi.

Akgül, sıcak havada, çocukların, yaşlıların ve kronik hastalığı olanların dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.

Özellikle 12.00-17.00 saatleri arasında etkili olan sıcaklığın tehlikeli olduğunu ifade eden Akgül, güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde ise daha da dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Bölgede beklenen sıcaklıkların Basra kaynaklı olduğunu aktaran Akgül, “Basra'dan gelen sıcak hava Afrika'nın da etkisiyle aşırı kuru bir havaya dönüşüyor ve yüksek sıcaklıklar yaşıyoruz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.