Diyarbakır Barosu’ndan Habip Eksik açıklaması

Diyarbakır Barosu’ndan Habip Eksik açıklaması

.

A+A-

Diyarbakır Barosu dün Hakkari’de polis müdahalesi sonucu yaralanan HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik’e ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Kolluk görevlileri tarafından orantısız güç kullanılarak saldırıya maruz bırakılması; işkence, insanlık dışı ve kötü muamele yasağının açıkça ihlalidir” denildi.

Geçtiğimiz gün bir çok kentte yapılan 9 Ekim yürüyüşü nedeniyle 130’ü aşkın kişi gözaltına alındı. Hakkari’de gündem damga vuran ve Hakkari Valiliği’ne açıklama yaptıran HDP Milletvekili Habip Ekisik’e yönelik polis müdahalesi gündemdeki yerini koruyor. Valilik açıklamasında, “Grup içindeki milletvekilleri görevlilerimiz tarafından darp edildiklerine ve aşırı güç kullanıldığına dair algı oluşturmak amacıyla arbede esnasında kendilerini yere atmışlardır. Ardından yaralanma görüntülerini sosyal medya aracılığı ile paylaşmışlardır” ifadelerini kullanmıştı.

HDP: Vali bütün görüntüleri yayınlasın

HDP Milletvekili Sait Dede, polis saldırılarına dair bütün görüntülerin yayınlanmasını, “O an polisler bizi adeta linç etmek istedi. Vali bir dakikalık görüntü yayınlayarak algı oluşturmaya çalışıyor. Bu kentin valisi ise, dün yaşanan tüm görüntüleri göstersin de görelim ne olduğunu” sözleriyle dile getirdi.

Diyarbakır Barosu’ndan adli ve idari makamlara çağrı

Müdahale sırasında yaralanan Eksik, gündemdeki yerini korurken, Diyarbakır Barosu ise yaşanan duruma dair açıklama yaptı. Baro açıklamasında ivedi (acil) bir soruşturma için adli ve idari makamlara çağrı yaparak “Hdp Iğdır Milletvekili Habip Eksik’in Hakkari ili Yüksekova ilçesinde, 09.10.2022 tarihinde kolluk görevlileri tarafından orantısız güç kullanılarak saldırıya maruz bırakılması; işkence, insanlık dışı ve kötü muamele yasağının açıkça ihlalidir.

Adli ve idari makamlar, etkili ve ivedi soruşturma yürütülmesi hususunda sorumluluklarının gereğini yerine getirmelidir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.