DİTAM’dan kayyım atanması ile ilgili açıklama

DİTAM’dan kayyım atanması ile ilgili açıklama

Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi(DİTAM) yaptığı yazılı açıklama ile kayyum atamalarına tepki gösterdi

A+A-

Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin (DİTAM) yaptığı yazılı açıklama şöyle;

31 Mart seçimleri ardından mazbatalarını alarak göreve başlayan Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının aradan 4 ay gibi çok kısa bir sürede görevden alınarak yerlerine ikinci kez kayyım atanması demokrasi ve hukuk ilkeleri ile bağdaşmayan ve izahı mümkün olmayan bir siyasi gasptır. Bu aynı zamanda halkın iradesini ve seçmenin tercihini hiçe sayarak demokrasi, adalet ve halkın iradesine saygıyı tümden rafa kaldırılmıştır.

Hak, hukuk ve adaleti hiçe sayarak bir ülke yönetilemez. Demokrasinin ve hukukun gereği olarak halkın seçtiklerini antidemokratik yol ve yöntemlerle görevden almak kabul edilemez. Diyarbakır, Mardin ve Van’da, halkın seçtiği belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyım atanmanın, milli iradeyi hiçe saymanın bu ülkeye bir şey kazandırmayacağı gibi, çok şeyleri de alıp götürdüğü, toplumsal barışın temelini sarstığını bilmek gerek.

Gerek merkezi hükümetin, gerekse de yerel yönetimlerin daha güçlü ve daha demokratik yöntemlerle halka hizmet etmeleri biz sivil toplum örgütlerinin öncelikli beklentileridir.

Bu nedenle halkın iradesi ile seçilmiş olan belediye başkanlarının tekrar görevlerine iade edilmelerini umut ediyoruz. Bu umudumuzun en kısa sürede karşılık bulacağı, bu ülkede kalıcı bir barış ve demokrasi kültürünün egemen olacağına inancımız tamdır.


Mehmet Vural

DİTAM Yönetim Kurulu Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.