Deyrizor'da çatışmalar devam ederken Koalisyon'dan açıklama: SDG ile çalışmayı sürdürüyoruz

Deyrizor'da çatışmalar devam ederken Koalisyon'dan açıklama: SDG ile çalışmayı sürdürüyoruz

Deyrizor'da SDG ile Arap aşiretleri arasında çatışmalar sürerken, IŞİD’e karşı Uluslararası Koalisyon yaptığı açıklamada IŞİD'e karşı SDG ile birlikte çalışmaya devam ettiklerini duyurdu. Beş gündür süren çatışmalarda 45 kişinin öldüğü iddia ediliyor.

A+A-

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Deyrizor kenti kırsalında SDG ile bazı Arap aşiretleri arasındaki çatışmalar sürerken IŞİD’e karşı Uluslararası Koalisyon'dan açıklama geldi. Açıklamada “Bölgesel güvenlik ve istikrarı desteklemek amacıyla IŞİD'in kalıcı yenilgisini sağlamak için Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile birlikte çalışmaya odaklanmayı sürdürüyoruz” dendi.

'IŞİD'İN YENİDEN CANLANMA RİSKİNİ ARTIRIYOR'

IŞİD’e karşı Uluslararası Koalisyon’dan yapılan açıklamada bölgedeki olayların yakın izlendiği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

“Bölgesel güvenlik ve istikrarı desteklemek amacıyla IŞİD'in kalıcı yenilgisini sağlamak için Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte çalışmaya odaklanmayı sürdürüyoruz. Dikkatlerin bu kritik çalışmadan ayrılması istikrarsızlık yaratıyor ve IŞİD'in yeniden canlanma riskini artırıyor. Kuzeydoğu Suriye'deki şiddet sona ermeli ve kuzeydoğu Suriye'de IŞİD tehdidinden arındırılmış barış ve istikrarın yaratılmasına yönelik çabalar geri dönmelidir. Birleşik Müşterek Görev Gücü - Doğal Kararlılık Operasyonu, IŞİD'in kalıcı olarak yenilgiye uğratılmasında ortak güçlere danışmanlık, yardım ve olanak sağlamaya odaklandığını bir kez daha teyit ediyor.”

SOHR: BEŞ GÜNDÜR DEVAM EDEN ÇATIŞMALARDA 45 KİŞİ ÖLDÜ

İngiltere merkezli Esad yönetimine muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) iddiasına göre Deyrizor'da SDG ile Deyrizor Askeri Konseyi ve Arap aşiretler arasında 27 Ağustos'tan beri devam eden çatışmalarda öldürülenlerin sayısı 45'e yükseldi. SOHR ölenlerin ikisi çocuk beş sivil, 25 Arap aşiretleri mensubu,11 SDG savaşçısı, ayrıca Daman kasabasında bir SDG devriyesi tarafından düzenlenen baskında öldürülen dört kişi olduğunu ileri sürdü. Çatışmalarda ayrıca en az 45 kişinin de yaralandığuı iddia edildi.

NE OLMUŞTU?

SDG'nin geçen pazar günü IŞİD üyeleri ve uyuşturucu tacirlerine yönelik “Güvenliği Güçlendirme” adıyla başlattığı operasyonun ardından bölgede çatışmalar başlamıştı. Operasyon kapsamında Haseke’de Deyrizor Askeri Meclisi Komutanı Ahmed el-Habil SDG tarafından tutuklanmıştı. SDG el- Habil'in “devrime düşman olan partilerle iş birliği, uyuşturucu kaçakçılığı, IŞİD hücrelerinin faaliyetlerinin arttırılmasında rol oynamak ve görevini kişisel ve ailevi çıkarları doğrultusunda kullanmak” suçlaması ile görevden uzaklaştırıldığını açıklamıştı. Bunun üzerine Deyrizor Askeri Meclisi içerisinde el-Habil taraftarları SDG ve İç Asayiş’e ait noktalara saldırmaya başlamış, SDG ile çatışmaların başını çeken el-Akidat adlı Arap aşiretine, Beggara, Buşaban, Tay, Bukeyyir ve el-Cubur aşiretleri destek vermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.