Darp olayı Meclis gündeminde: Yöresel kıyafet giymek suç mu?

Darp olayı Meclis gündeminde: Yöresel kıyafet giymek suç mu?

.

A+A-

HDP Mardin Milletveli Pero Dundar, Nusaybin'de yöresel kıyafet giydikleri iddiasıyla darp edilen gençleri Meclis gündemine taşıyarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya soru önergesi verdi. Dundar, Soylu'ya gençleri darp eden polisler hakkında soruşturma açılıp açılmadığını sordu.

28 Aralık akşamı Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde GBT kontrolü yapan özel harekat polislerinin E.E. isimli yurttaşı sokak ortasında darp ettiği ana ilişkin görüntüler Dundar'ın tepkisine neden olurken 5 Ocak'ta da Mardin'in Nusaybin ilçesinde de benzer bir olay yaşandı.

Nusaybin’de yılbaşı gecesi yöresel kıyafetlerle katıldıkları kına gecesinden dönen biri çocuk 2 genç özel hareket polisleri tarafından darbedildi. Gençler, polislerden şikayetçi oldu, kaymakamlık da soruşturma başlattı.

SOYLU'YA SORULAR...

Soylu'ya soran Dundar, "Yöresel kıyafet giyen gençlerin önü hangi gerekçeyle kesilmiştir? Yöresel kıyafet giymek bir suç unsuru mudur?" diye sordu. Dündar, Soylu'ya şu soruları sordu:

 - İlgili şiddet eylemlerini işleyen kolluk görevlileri hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa soruşturmalar hangi aşamadadır?

- Polis şiddetinin özellikle Kürtlerin yoğun yaşadıkları bölgelerde hızlı bir artış göstermesinin sebebi nedir? Merkezi bir karar neticesinde midir?

- Son bir yıl içerisinde kaç polis memuru hakkında şiddet ve kötü muamele sebebiyle soruşturma açılmıştır?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.