Çocuklara Yeni Yıl Hediyesi

Çocuklara Yeni Yıl Hediyesi

.

A+A-

 

 

Yazarımız İskan Tolun'un çocuklar için hazırladığı Rovîyê Xasûk isimli (Ozan yayıncılık/Babıali kitaplığı) Kürtçe kitap pek yakında çıkıyor. Çocuklar, 2023 yılına kendi anadilinden birbirinden güzel, keyifli hikâyeler/masallar okuyarak neşeyle girecek...

 

 

 

Yazar, Yaşar Kemal'in:

"İnsan, evrende gövdesi kadar değil, gönlü kadar yer kaplar…" sözüyle başlamış yazmaya. Geleceğimiz olan çocukları felsefi deyimleriyle okumaya yönlendirip özendirirken, kötülüklerden (İçki, sigara, kumar ve uyuşturucu gibi) de korunabilmeleri için en iyi ve rahat yol ve yöntemleri  sunuyor; bunu ustalıkla sağlıyor. Yazarımız, kitabını sevgi üzerine yazmış ve kültürlere, inançlara karşı saygı ve sevgiyle, nötr/neutral bir yelpazede  yaklaşmış ve çocukların daha iyi kavraya bilmeleri için aliterasyon bir tarz kullanmayı daha uygun görmüş. İnsan sevgisi olduğu kadar, doğa sevgisini, hayvanlara karşı duyulması gereken sevgiyi neşeli bir dille anlatırken, çocukları eğlendiriyor, düşündürüyor, gönendiriyor.

 

 

 

 

 

Kitabı, “Her çocuğu, kendi çocuğum gibi seviyorum," diye güzel bir sözle bitiren usta yazarımız İskan Tolun bu kez de, kendi ana diliyle çocukların dünyasına girmiş. Ülkesindeki güzellikleri tasvir eder gibi anlatırken, o dengbêj anlatım tarzıyla da birbirinden güzel çocuk hikâyeleri betimlemiş. Kitabı, (İnternasyonal) yetim ve kimsesiz çocuklara ithaf etmiş ve insani yardım kurumlarına bağışlamak istiyor. Kimsesiz ve yetim çocuklara hizmet eden her kurum ve kuruluş izin (Yayınevinden) aldığı takdirde kitabı kendi ana diline çevirip yayınlayabilir.

 

Noel/Yeni yıl insanlık âlemine kutlu olsun!...

 

Babıali Kitaplığı/Ozan Yayıncılık

 

***

 

“Kitabı dört gözle bekliyorum. Kürtçemi canlandıracak."

(Ragıp Zarakolu)

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.