Cezaevinde bir şüpheli ölüm daha

Cezaevinde bir şüpheli ölüm daha

.

A+A-

Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Engin Korcum’un intihar ettiği iddia edildi.

Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan 35 yaşındaki Engin Korcum’un intihar ederek yaşamını yitirdiği iddia edildi. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre aile bireyleri, cezaevi yönetiminin geçtiğimiz 30 Ağustos’ta kendilerini aradıklarını ve Korcum’un 29 Ağustos gecesi intihar ettiği iddiasını paylaştıklarını belirtti.

Aile, haber alır almaz cenazeyi almak için Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne gittiklerini ve savcılıktan aldıkları izin kağıdıyla Korcum’u görebildiklerini aktardı. Aile, Korcum’un boynunda ip izlerinin olduğunu ve aynı gün hayatını kaybettiğini ifade etti. Korcum ile en son 29 Ağustos’ta görüştüklerini belirten aile bireyleri durumunun gayet iyi olduğunu, kendilerinden 3 kitap istediğini söyledi.

Korcum’un cenazesi, doğduğu Mazgirt’in Ataçınar köyünde defnedildi. Tunceli Valiliği’nin aileyi aradığı ve cenazenin Dersim’e getirilmemesini istediği belirtildi. Valiliğin, “propaganda olur” gerekçesiyle cenazenin kent merkezi yerine direk Mazgirt’e götürülmesini istediği aktarıldı.

Korcum’un, 2005’te PKK’den ayrıldığı ve yargılandığı davada müebbet hapis cezasına çarptırıldığı kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.