BM'den İran'da idama mahkum edilen Kürt sanatçı için çağrı!

BM'den İran'da idama mahkum edilen Kürt sanatçı için çağrı!

.

A+A-

 Tahran yönetiminin Rapçi Saman Yasin ile ilgili idam kararına BM'den tepki geldi. Birleşmiş Milletler, İran'da Jina Emini eylemlerine destek verdiği için idama mahkum edilen Kürt rapçi Saman Yasin için çağrıda bulundu.

Ülkede devam eden protestolarında gözaltına alınan binlerce kişinin halka açık mahkemelerde idam cezası da dahil ağır cezalarla yargılanması beklenirken, insan hakları kuruluşları harekete geçti. Karara tepki gösteren Birleşmiş Milletler (BM) uluslararası eylem çağrısı yaptı.

BM İnsan Haklar'ndan Tahran yönetimine çağrı!

İran'daki protesto gösterilerinde güvenlik güçleri tarafından ekim ayı sonunda gözaltına alınan Kürt rapçi Saman Yasin de idam cezasıyla karşı karşıya.

Olayların başladığı günden bugüne İran genelinde "Protestolarda şu ana kadar aralarında çocukların da bulunduğu toplam 14 bin kişi gözaltına alındı" açıklamasını yapan BM İnsan Hakları Özel Raportörü Javaid Rehman, Tahran yönetiminin binden fazla tutuklu için halka açık duruşmalar düzenleyecek olmasının da endişe verici olduğunu vurguladı.

"İran'ın insan hakları ihlalleri cezasız kalmasın"

İdam kararına tepki gösteren BM yetkilisi Rehman açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ölüm cezası da bu kişiler için istenecek cezalar arasında bulunacak. Ülke içinde hesap verebilirlik kanallarının bulunmadığı bir ortamda, İran'daki insan hakları ihlallerinin cezasız kalmaması konusunda uluslararası toplumun rolünün ve sorumluluğunun önemini vurgulamak isterim."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.