Blinken: Biden, iki devletli çözümü destekliyor

Blinken: Biden, iki devletli çözümü destekliyor

.

A+A-

ABD başkanlık yarışışını kazanan Demokrat Parti adayı Joe Biden’ın kabinesinde Dışişleri Bakanı olarak belirlediği Antony Blinken, Biden’ın İsrail-Filistin sorununa yaklaşımı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Blinken, Biden’ın İsrail ve Filistin sorununun çözülmesi için iki devletli çözümden yana olduğunu açıkladı.

“Biden, İsrail ve Filistinlilerden iki devletli çözümün…”

Demokrat Parti'ye bağlı bir örgüt olan ‘İsrail İçin Demokratik Çoğunluk Hareketi’ tarafından düzenlenen bir konferansa katılan Blinken, Biden'ın İsraillilerden ve Filistinlilerden iki devletli çözümün yeniden canlanmasını engelleyecek tek taraflı adımlar atmamalarını isteyeceğini belirtti.

ABD’nin Filistin Yönetimi’ne olan desteğini tazeleyeceğini belirten Biden, Doğu Kudüs'te bir ABD konsolosluğu açacağını ve ‘Taylor Force’ yasası uyarınca Filistinlilere insani ve ekonomik yardım sağlayacağını sözlerine ekledi.

“Biden, Filistin Yönetimi'nin Yahudi devleti tanıması konusunda ısrar edecek”

Konuyla ilgili olarak İsrail merkezli haber sitesi 124news, ABD Dışişleri Bakanı Blinken’in, Biden’ın ilhaka karşı olduğunu ve iki taraf arasında güveni inşa etmeye çalışacağını, bunun zaman alacağını, ancak başarı olasılığının yüksek olduğunu söylediğini aktardı.

Ayrıca gazeteye göre Blinken, konuya ilişkin olarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biden, Filistin Yönetimi'nin provokasyonları durdurması ve İsrail'de bir Yahudi devleti olduğu gerçeğini tam olarak tanıması konusunda ısrar edecek.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.