Bitlis'te gözaltına alınan sekiz köylü adliyeye sevk edildi, iki köylüden hâlâ haber alınamıyor

Bitlis'te gözaltına alınan sekiz köylü adliyeye sevk edildi, iki köylüden hâlâ haber alınamıyor

.

A+A-

Bitlis'in Tatvan ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan sekiz köylü adliyeye sevk edildi. Askeri operasyonun ardından haber alınmayan iki kişinin akıbeti ise hâlâ bilinmiyor.

Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Söğütlü (Peyindas) köyü kırsalında 10 Ağustos’ta başlatılan askeri operasyonun ardından askerler tarafından evlere yapılan baskında gözaltına alınan 10 köylüden sekizi adliyeye sevk edildi.

Tatvan’da bulunan karakollarda bekletilen Serkan İpek, Kerem Arvas, Heybet Çelik, Veli Çelik, Mustafa Tedbirli, Necip Tedbirli, Garip İpek ve Hikmet Tedbirli isimli köylüler ifade işlemleri tamamlandıktan sonra bugün savcılığa çıkarıldı.

İKİ KÖYLÜDEN HABER ALINAMIYOR

Operasyonun ardından haber alınmayan Fetullah Arvas ve Ekrem Arvas’ın akıbeti ise hâlâ bilinmiyor.

Artı Gerçek'e konuşan Yeşil Sol Parti Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan, kayıp iki kişiden ailelerinin de haberi olmadığını söyledi Olam, “Aileleri de nerede olduklarını bilmiyor. Hiçbir haber yok. Devlet ise ben de arıyorum diyor” dedi.

ASKERİ OPERASYON SÜRÜYOR

Söğütlü Köyü kırsalında askeri operasyon 10 Ağustos'tan bu yana sürüyor. Köydeki askeri abluka devam ederken, köyün giriş ve çıkışları askerlerce tutulmuş durumda. Köydeki durumu Meclis gündemine taşıyan Yeşil Sol Parti Bitlis Milletvekili Semra Çağlar Gökalp, gözaltına alınan sekiz köylünün bugün savcılığa çıkarıldığını, haber alınmayan iki kişinin akıbetini ise hâlâ bilmediklerini söyledi.

Köydeki ablukanın devam ettiğini söyleyen Gökalp, “Köyde yasaklar devam ediyor. Bölgede askerler var. Şu anda köye giriş ve çıkışlarla ilgili bir sorun yok. Giriş çıkışlar yapılıyor. Köyün etrafında, bölgede askerler var. Giriş ve çıkışlarda da var. Ama fiili yasaklar sürüyor” dedi.

NE OLMUŞTU?

kerem-arvas.jpeg Kerem Arvas

Bitlis Tatvan'a bağlı Peyindas (Söğütlü) köyü kırsalında askerler ve PKK’liler arasında 10 Ağustos sabahı çıkan çatışmanın ardından evlere baskın düzenlenerek 10 köylü gözaltına alındı. Ancak iki köylünün akıbeti öğrenilemedi. Gözaltına alınan sekiz kişiden Kerem Arvas’a işkence yapıldığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.