Bitlis, Urfa ve Kars’ta 4 köy karantinaya alındı

Bitlis, Urfa ve Kars’ta 4 köy karantinaya alındı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında Urfa’nın İncirli, Bitlis'in Dönertaş ile Kars'ın Söğütlü ve Büyük Oluklu köyleri karantinaya alındı.

A+A-

Haber Merkezi - Covid-19 tedbirleri kapsamında Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Dönertaş köyü, karantinaya alındı.

Tatvan'da, 1 Nisan'da da ilçe merkezinde 9 apartman ile Yumurtatepe, Örenlik ve Çanakdüzü köyleri karantinaya alınmıştı.

Urfa’da 1 köy karantinaya alındı

Koronavirüs vakalarının görüldüğü Urfa'da da bir köyde daha karantina uygulanmaya başladı. Kent merkeze 20 kilometre mesafedeki İncirli köyü karantinaya alındı.

Merkez Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinin Yenişehir, İpekyol, Hayatı Harrani ve kırsaldaki Açıkyazı mahalleriyle, Siverek ilçesi kırsalında bulunan Şekerli Mahallesi'nde ikamet eden 5 kişinin Covid-19 test sonucu pozitif çıkmış ve buralar karantinaya alınmıştı.

Daha önce Suruç ve Eyyübiye ilçelerinde birer mahalle karantinaya alındığı bildirilmişti.

Kars’ta 2 köyde daha karantina

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Söğütlü ve Büyük Oluklu köylerinde ise, Kovid-19 önlemleri çerçevesinde karantinaya alındı.

Kars'ta daha önce Dağpınar beldesi Merkez Mahallesi ile Digor ilçesi Türkmeşen, Susuz ilçesi Erdağı, Kağızman ilçesi Karabağ ve Selim ilçesi Benliahmet köyleri karantinaya alınmıştı.

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye ve Kürt illerinde koronavirüs vaka sayısının son 24 saatte 3 bin 148 artarak 30 bin 217’ye, hayatını kaybedenlerin sayısının ise 75 artarak 649’a yükseldiğini açıklamıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.