Biden’ın ABD Başkanlığı resmen onaylandı

  Biden’ın ABD Başkanlığı resmen onaylandı

.

A+A-

ABD’nin 46’ncı başkanlık yarışını Cumhuriyetçi aday Donald Trump’a karşı bugüne kadar resmi olmayan sonuçlara göre kazandığı belirlenen Joe Biden’ın başkanlığı, ABD Seçiciler Kurulu tarafından resmen onaylandı.

Biden’ın Başkanlığını tescil eden Seçiciler Kurulu; delegeler, başkan ve başkan yardımcısı için oylarını kullanarak seçimin kazananını bir kez daha belirlemiş oldu.

Eyaletlerin yaptığı oylama sonrasında 2'nci aşama olarak öne çıkan Seçiciler Kurulu seçimlerine; delegeler, başkan ve başkan yardımcısı için oylarını kullandı.

Biden Seçiciler Kurulu’nun bu kararına sosyal medya hesabı üzerinden, “Bugün Seçici Kurul üyeleri oylarını cumhurbaşkanı ve başkan yardımcısı için kullandı. Ve bir kez daha hukukun üstünlüğü, Anayasamız ve halkın iradesi galip geldi” açıklamasını yaptı.

 Öte yandan Biden demokrası vurgusu yaparak, “Zorlanan, test edilen ve tehdit edilen demokrasimizin dirençli, doğru ve güçlü olduğu kanıtlandı” ifadesini kullandı.

Seçiciler Kurulu'nun oylama sonuçları, 6 Ocak'ta ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in başkanlığında yapılacak Kongre oturumunda, tekrar onaylanmak üzere ele alınacak.

Ülkede, 3 Kasım'da yapılan 59. Başkanlık seçimlerini 306 delegeyle Joe Biden kazanmış, ABD Başkanı Donald Trump ise 232 delegede kalmıştı.

ABD'deki başkanlık seçimlerinde "Seçiciler Kurulu" adı verilen sistemde, her eyalete farklı ağırlıklarla dağıtılmış toplam 538 delege bulunuyor.

Seçmenler, sandıkta doğrudan başkan adayına değil eyaletin Seçiciler Kurulu üyelerine oy veriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.