Biden, liderlerle Ukrayna savaşı ve Avrupa gaz krizini görüştü!

Biden, liderlerle Ukrayna savaşı ve Avrupa gaz krizini görüştü!

.

A+A-

Ukrayna'daki savaş ve Avrupa'daki gaz krizi devam ederken Biden, dünya liderleri ile gündemi değerlendirdi. Kanada, Japonya ve Avrupalı liderlerle görüşen ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya askeri ve mali yardımlar ile Avrupa'ya gaz tedariki konusunu masaya yatırdı.

Dünya liderlerinin görüşmelerine dair Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Biden, bugün Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İtalya Başbakanı Mario Draghi, Japonya Başbakanı Kişida Fumio, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, İngiltere Başbakanı Liz Truss'un yanı sıra Fransa ve Avrupa Birliği'nden (AB) temsilciler ile bir görüşme yaptı.

Bu görüşmede liderler, Ukrayna'ya askeri ve mali yardımların, Rusya'ya ise yaptırımların sürdürülmesine dikkat çekerek, Avrupa'da düşük maliyetli ve sürdürülebilir gaz tedariki konusuna değindi.

Biden görüşmede Truss'a İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in sağlık durumu konusundaki endişelerini dile getirdi ve dualarının Kraliçe ile olduğunu kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.