Biden: Kazanacağımızdan hiç şüphem yok

Biden: Kazanacağımızdan hiç şüphem yok

.

A+A-

ABD başkanlığı yarışının Demokrat adayı Joe Biden, seçimleri kazanacağından hiç şüphe duymadığını belirterek, destekçilerinden sakin kalmasını istedi.

ABD'de 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerinin ardından oy sayım işlemleri sürüyor.

ABD, sonuçları henüz kesinleşmeyen başkanlık seçimlerine kilitlenirken, Biden, başkan yardımcısı adayı Kamala Harris ile Delaware eyaletinde ikinci kez açıklamalarda bulundu. 

ABD'de oyun kutsal olduğunu ve her oyun sayılması gerektiğini vurgulayan Biden, “Gidişattan umutluyum, sayım bittiğinde Senatör Harris ile kazanacağımızdan hiç şüphem yok. Bu yüzden herkesten sakin kalmasını istiyorum. Süreç işliyor, sayım tamamlanacak ve çok kısa sürede sonucu öğreneceğiz” dedi.

Diğer yandan  Biden'ın seçim kampanyasının sözcüsü Jen O'Malley, düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ekibinin 4 eyalette oy sayım sürecini mahkemeye götürme adımını "kaçınılmaz olanı geciktirmek için yapılan bir girişim" olarak niteledi.

Trump'ın ekibi, oy sayımının devam ettiği Georgia, Michigan, Wisconsin ve Pennsylvania'da sayım sürecine itiraz ederek, konuyu mahkemeye taşıyacağını açıklamıştı.

O'Malley "ABD'nin yeni başkanı Joe Biden olacak" ifadelerini kullandı.

Ayrıca O'Malley, sayımın sürdüğü Pennsylvania eyaletinde de Biden'ın durumunun iyi göründüğünü ve bu eyaleti alacaklarını savundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.