Biden: Biz kazanacağız

Biden: Biz kazanacağız

.

A+A-

ABD’de Demokratların adayı Joe Biden, seçimi kazanacaklarını vurguladı.

Yarışı önde götüren Biden, seçimin dördüncü gününde sonuçları takip ettiği Delaware’de kameraların karşısına geçti.

Biden zafer konuşması yapmadı ancak yarışı önde götürdüğünü ve on yıllardır Cumhuriyetçilere oy veren eyaletleri de almaya yakın olduğunu hatırlatarak, “Seçimi kazanacağız” dedi.

Biden, “Net bir çoğunlukla, Amerikan ulusu bizi destekliyor. Sayılar açık ve ortada, seçimi biz kazanacağız. 74 milyonun üzerinde oy aldık. Bu sayı, ABD tarihinde herhangi bir başkanın aldığı oydan daha fazla.”

Amerikalıların, “Covid-19 salgınıyla mücadelede, ekonomik sorunlarda, iklim değişikliğinde ve sistematik ırkçılık konusunda harekete geçilmesini istediğini” belirten Biden, yeni planlar için başkan yardımcısı adayı Kamala Harris’le çalışmaya başladıklarını, birçok kişinin salgında hayatta kalabileceğini söyledi.

Biden, “Sakin kalmalıyız, tüm oylar sayılırken süreç işlemeli. Demokrasi iş başında. Oylarınız sayılacak. Bazı insanların sayımı durdurmak için ne kadar çabaladığı umrumda değil, buna izin vermeyeceğim” diye ekledi.

Biden’ın rakibi Donald Trump, bazı eyaletlerde postayla gelen oyların “yasadışı” olduğunu iddia ediyor ve oy sayımının durdurulmasını talep ediyor. Ancak şimdiye kadar kanıt sunmadan yaptığı bu talebi hiçbir mahkeme kabul etmedi.

Trump son açıklamasında, “Joe Biden haksız yere başkan olduğunu açıklamamalı. Ben de aynı iddia da bulunabilirdim. Hukuki muameleler daha yeni başlıyor” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.