Başkan Mesud Barzani ile Irak Başbakanı Kazımi bir araya geldi

Başkan Mesud Barzani ile Irak Başbakanı Kazımi bir araya geldi

.

A+A-

Başkan Mesud Barzani, Pirmam'daki Başkanlık Konutunda Irak Başbakanı Mustafa Kazımi'yi kabul etti. İki lider, Irak’taki son siyasi durumu değerlendirdi.

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin ölüm yıldönümü törenlerine katılmak üzere bugün başkent Erbil’e geldi. Kazımi'yi Uluslararası Erbil Havalimanı'nda Başbakan Mesrur Barzani karşıladı.

Ardından Kazımi, Başkan Mesud Barzani tarafından Pirmam'daki Başkanlık Konutu'nda kabul edildi.

Başkan Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, görüşmde iki lider Irak'taki son siyasi gelişmeler hakkında görüş alış verişinde bulundu, Barzani ve Kazımi, Irak’taki siyasi tarafların sorunları karşılıklı anlayış ve diyalog yöntemiyle çözmesini destekledikleri ifade etti.

Liderler, teröre karşı mücadele ve istikrarın sağlanması konusunda Erbil ile Bağdat arasındaki güvenlik ve işbirliğinin arttırılması konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

Kazımi'nin bugün ayrıca Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Öte yandan bugün vefatının 5’inci yıl dönümü vesilesi ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri ve eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani için bir tören düzenlenecek. Törende Başkan Neçirvan Barzani bir konuşma yapacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.