Başkan Barzani'den Kürdistan-Çin ilişkilerini geliştirme vurgusu!

Başkan Barzani'den Kürdistan-Çin ilişkilerini geliştirme vurgusu!

.

A+A-

Çin’in Erbil Başkonsolosu Ni Ruchi, görev süresi sona ermesi nedeniyle Başkan Mesud Barzani'yi ziyaret ederek vedalaştı.

Başkent Erbil'deki görüşmede Çin’in Erbil Başkonsolosu Ni Ruchi, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) 14’üncü kongresinin başarılı geçmesinden dolayı Başkan Barzani’yi tebrik etti.

Görüşmede Ölümsüz Barzani (Mele Mustafa) ile Çin’in büyük lideri Mao Zedung arasındaki dostluğun taraflar arasındaki tarihi ilişkinin kurulmasındaki rolüne değinen Ni Ruchi, ikili ilişkilerin her alanda geliştirilmesinden yana olduklarını belirtti.

Ni Ruchi görüşmede, Başkan Barzani’yi Çinli yatırımcıların Kürdistan Bölgesi ile Irak’taki yatırım ve girişimleri hakkında bilgilendirerek, Pekin Üniversitesi’nde Kürt Dili Bölümü’nün açılmasının ülkesinin Kürt halkı ile ilişkileri güçlendirme isteğinin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Kürt ve Çin halkları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi vurgusu!

Ayrıca Başkan Barzani ise, geçtiğimiz yıllarda Çin ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkileri geliştirmeye yönelik çabalarından Ni Ruchi’ye dolayı teşekkür ederek , Kürt ve Çin halkları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Görüşmede Pekin Üniversitesi’nde Kürt Dili Bölümü’nün açılmasından duyduğu memnuniyeti de belirten Başkan Barzani, bunun önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.