Başkan Barzani: Feyli Kürtlerin tek suçları Kürtlük

Başkan Barzani: Feyli Kürtlerin tek suçları Kürtlük

.

A+A-

Başkan Mesud Brazani, Feyli Kürtlerin Irak’ta çok acılar çektiğini ve tek suçlarının Kürt Ulusal Kurtuluş Hareketi’ni desteklemek ve Kürtlük olduğunu vurguladı.

Başkan Barzani, Feyli Kürtlere yönelik soykırımın 44’üncü yıldönümünde soyal medya hesabından bir mesaj yayımladı.

Başkan Barzani, Feyli Kürtlerin Irak’ta çok acılar çektiğini ve tek suçlarının Kürt Ulusal Kurtuluş Hareketi’ni desteklemek ve Kürtlük olduğunu vurgulayarak, “Eski Irak rejimi tarafından binlerce Feyli gencinin kaybedilmesi ve yüz binlerce Feyli Kürt kardeşimizin kimliğinin alınması, ardı ardına gelen Irak Hükümetlerinin Kürdistan halkına karşı işlediği suç zinciri ve asimilasyonun bir devamıydı.” ifadelerini kullandı.

“Irak Hükümeti sorunların çözümü, tazminat ödenmesi ve Feyli Kürtlere uygulanan soykırımın izlerinin silinmesi için en kısa zamanda yükümlülüğünü yerine getirmelidir.” diyen Mesud Barzani, “Feyli Kürtlere yönelik soykırımın 44’üncü yıldönümünde, şehitlerinin ve Kürdistan özgürlük hareketinin tüm şehitleri saygıyla anıyoruz. Feyli kardeşlerimizin kendi davalarına ve Kürt Ulusal Kurtuluş Hareketi’ne bağlılıklarını hiçbir zaman unutmayacağız.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.