Başbakan ​​Barzani: Kürdistan Bölgesi'nin ve bileşenlerinin anayasal yapısına saygı gösterilmeli

Başbakan ​​Barzani: Kürdistan Bölgesi'nin ve bileşenlerinin anayasal yapısına saygı gösterilmeli

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, seçimlerin yapılmasını desteklediklerini belirterek, Kürdistan Bölgesi'nin ve bileşenlerin anayasal yapısına saygı gösterilmesi gerektiğini bildirdi.

Başbakan Mesrur Barzani, konuya ilişkin sosyal medya platformu “X” hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

Bayan Jeanine Plaschardt ile görüşmemde seçimlerin yapılmasını desteklediğimizi, seçimlerin anayasal ihlallerden ve önyargılardan arındırılması gerektiğini yineledim.

“Bayan Jeanine Plasschaert ile görüşmemde, seçimlerin yapılmasını desteklediğimizi ve seçimlerin anayasal ihlallerden ve ön tasarımlardan arındırılması gerektiğini yineledim. Kürdistan Bölgesi'nin ve bileşenlerinin anayasal yapısına saygı gösterilmeli.”

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, 1 Nisan’da yaptığı açıklamada, Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) Kürdistan Bölgesi'nde adil, özgür ve iyi seçimler için tarih belirleme çabalarını teşvik ettiklerini söyledi.

KDP Siyasi Bürosu, 18 Mart 2024’te Irak'taki son durum, Erbil-Bağdat ilişkileri, Kürdistan Parlamento seçimleri, Federal Mahkeme kararları ve diğer birçok konuya ilişkin bir açıklama yaparak, “Partimizin Kürdistan Bölgesi milleti ve onun anayasal kurumlarının iradesi dışında anayasaya aykırı kararları ve dayatma sistemini kabul etmemesini, hukuka aykırı ve anayasaya aykırı seçimlere katılmamasını halkımızın ve ülkemizin yararına görüyoruz.” demişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.