Başbakan Barzani de Twitter akımına katıldı: Kurdistan

Başbakan Barzani de Twitter akımına katıldı: Kurdistan

.

A+A-

Kürdistan Başbakanı Mesrur Barzani, Twitter’daki ‘tek kelimelik’ akıma katıldı.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden başlayan 'tek kelimelik tweet akımı'na Başbakan Mesrur Barzani de katıldı. Başbakan akıma ‘Kurdistan’ paylaşımıyla katıldı.

Dünyadan çok sayıda politikacı 'tek kelime akımı'na katıldı. Küresel manada bir akım haline dönüşen sosyal medya etkinliği, "One Word Challange" adıyla biliniyor.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden başlayan tek kelimelik tweet akımına dünya genelinde pek çok kişi katıldı.

Tek kelimelik tweet akımı (One Word Challange), CNN'in resmi hesabından atılan bir tweet ile başladı.

CNN, son dakika anlamına gelen "breaking news" paylaşımı yaptı.

Paylaşımın ardından pek çok sosyal medya kullanıcı tek kelimelik tweet atmaya başladı.

Türkiye’de de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati “ışıltı”, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “huzur” kelimeleriyle katıldı.

Öte yandan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Türkiye” ile akıma katılırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Erdoğan’ı alıntılayıp “Zam” paylaşımı yaptı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş "Eşitlik" ifadesini kullanırken Başak Demirtaş ise akıma Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a atıfla "Hasret" paylaşımı yaparak katıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ''Hürriyet'', Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ''Seçim'', DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ''Özgürlük'', İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ''İcraat'', Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ''Ankara'' diye yazdı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “icraat” derken Muharrem İnce “memleket”, Fahrettin Koca “sağlık” Mansur Yavaş, “Ankara” Süleyman Soylu ise “Eren”, Fahrettin Altun, "Hakikat" ile akıma katıldı.

ABD Başkanı Biden ise "demokrasi" kelimesiyle bu yeni akıma katılanlar arasında yer aldı.

CNN’in resmi Twitter hesabından yaptığı “Breaking News” paylaşımıyla başlayan bu tek kelimelik tweet akımına; Microsoft, NASA, Starbucks gibi pek çok uluslararası şirket ve kuruluş da katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.