Avrupa Parlamentosu Puigdemont’un dokunulmazlığını kaldırdı

Avrupa Parlamentosu Puigdemont’un dokunulmazlığını kaldırdı

.

A+A-

Avrupa Parlamentosu’nda (AP) yapılan oylamada, İspanya’nın Katalonya bölgesinin eski başkanı, AP milletvekili Carles Puigdemont’un dokunulmazlığının kaldırılması kabul edildi.

İspanya’da hakkında tutuklanma kararı çıkarıldığı için Ekim 2017’den bu yana Belçika’da yaşayan Puigdemont ile yine AP milletvekili olan iki bağımsızlık yanlısı Katalan siyasetçi hakkında parlamentoda yapılan üç ayrı oylamada, 705 sandalyeli mecliste 400’den fazla AP üyesi dokunulmazlıkların kaldırılması için oy verdi.

İspanya’da hakkında arama ve tutuklama emri bulunan Puigdemont ile eski Katalonya Sağlık Bakanı Tori Comin ve eski Eğitim Bakanı Clara Ponsati’nin dokunulmazlıklarının kaldırılması,  Katalan politikacıların Belçika’dan İspanya’ya iadesinin yolunu da açabilecek.


Daha önce de Puigdemont gibi Belçika’ya yerleşen Katalanların iadesini talep eden İspanya’nın oylamadan sonra yeniden iade için girişimde bulunabileceği belirtiliyor.

Dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karar verilen 3 Katalan milletvekili, 2019’da Avrupa Parlamentosu seçimlerini kazanarak parlamentoya girmiş ve dokunulmazlık elde etmişti.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.