Arşivde temizlik: Habertürk’ün sahibi Turgay Ciner, Wikipedia’daki Kutlu Savaş’ın Susurluk Raporu’na erişim engeli kararı aldırdı

Arşivde temizlik: Habertürk’ün sahibi Turgay Ciner, Wikipedia’daki Kutlu Savaş’ın Susurluk Raporu’na erişim engeli kararı aldırdı

.

A+A-

 

FreewebTurkey sitesinden Ali Safa Korkut’un haberine göre  Show TV, Habertürk TV, Habertürk Gazetesi ve Habertürk Radyo’nun sahibi iş insanı Turgay Ciner, hakkındaki usulsüzlük iddiaları da dahil olmak üzere adının geçtiği 200 haber için erişim engeli kararı aldırdı.

Ciner, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliğinden aldırdığı 18 Aralık tarihli kararla, tıpkı Vikipedi gibi Wikimedia Vakfı’nın projelerinden biri olan Vikikaynak’taki “Susurluk Raporu”nu da erişime engelletti.

Başbakanlık Teftiş Kurulu eski Başkanı Kutlu Savaş tarafından yazılan Susurluk Raporu’nda öldürülen kumarhane kralı ve uyuşturucu kaçakçısı Ömer Lütfi Topal’ın Turgay Ciner’in sahip olduğu Park Holding’in gizli ortağı olduğu iddialarına yer verilmişti.

1997 yılında Radikal gazetesi tarafından kitap olarak yayımlanan rapora internetteki arşiv sayfalarından ulaşmak mümkün.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.