Aralarında Rojhilatlı Kürt aktivistlerin de olduğu 144 göçmen gözaltına alındı

Aralarında Rojhilatlı Kürt aktivistlerin de olduğu 144 göçmen gözaltına alındı

.

A+A-

Muğla’nın Ula ilçesinde, jandarma tarafından durdurulan 3 araçta 144 kaçak göçmen yakalanırken, üç kişi organizatörlük şüphelisi de gözaltına alındı.

 

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 15 Aralık 22.30 sıralarında, Ula'nın Gökçe Mahallesi'ndeki devriye görevi sırasında 3 aracı durdurdu. Araçlarda İran, Irak Afganistan, Suriye, Filistin ve Bangladeş uyruklu; 60'ı erkek, 43'ü çocuk ve 41'i kadın olmak üzere 144 göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi'ne gönderildi. Gözaltına alınan organizatörlük şüphelileri M.S. M.D. ve V.B. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

 

Artı Gerçek'te yer alan habere göre konu hakkında bilgi veren Avukat Türkan Aslan Ağaç, 144 göçmenin gözaltında olduğunu teyit ettiklerini ve avukatların konuyla ilgilendiğini aktardı. Sayının kalabalık olmasından ve Ula Geri Gönderme Merkezi’nin kapasitesinin düşük olmasından dolayı işlemlerin 48 saatten fazla süreceğini söyleyen Ağaç, İzmir Harmandalı veya yakın geri gönderme merkezlerine de dağıtma ihtimalinin olduğunu belirtti.

 

Hengaw: Siyasi aktivistlerin İran'a gönderilmelerinden endişe duyuyoruz

 

Hengaw İnsan Hakları Örgütüi yakalanan göçmenler arasında yer alan İranlı Kürt aktivistlerin geri gönderilmesinden endişe duyduklarını açıkladı.

 

Sığınmacılardan Hossein Menbari (Amanj) adlı Kürt siyasi aktivist ve eşi Shawgar Mohammadi, Naser Kamangar ve eşi Arazu Molanaei ve iki çocukları ile Sabah Nikkhah ve eşi Shler ile birlikte bazılarının kimlikleri tespit ettiğini kaydeden Hengaw, bu kişilerin İran'a sınır dışı etmenin hayatlarının büyük tehlikeye gireceğini duyurdu.

 

Hengaw, uluslararası insan hakları kurumlarına da sığınmacılara destek olma ve İran'a gönderilmelerine karşı hareket geçme çağrısında da bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.