Almanya, Türkiye’deki vize reddi itiraz sürecini askıya aldı

Almanya, Türkiye’deki vize reddi itiraz sürecini askıya aldı

.

A+A-

Almanya açıkladı: Türkiye, Çin ve Fas’taki vize retlerine yapılan itirazların değerlendirilme süreci askıya alındı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, uygulamanın deneme amaçlı olduğu ve altı ay süreceği belirtildi.

Türkiye’den Avrupa Birliği (AB) ülkelerine vize başvurusunda bulunan yurttaşlar, bir süredir randevu almakta sorunlar yaşıyor ya da vizelerini alamıyorlar. Almanya Dışişleri Bakanlığı, bu sorunun çözümünü vize retlerine itirazların değerlendirilmesi sürecini askıya almakla buldu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada koronavirüs salgını sonrası seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla vize başvuru süreçlerinde çok ciddi bir artış yaşandığı ve bu durumun da vize randevularını etkilediği, bekleme sürelerini uzattığı ifade edildi.

Bekleme sürelerinin kısaltılması adına Türkiye, Çin ve Fas’ta pilot bir proje başlattıklarını duyuran Bakanlık, şunları kaydetti:

“Vize başvurularını değerlendirecek ek kapasite yaratabilmek ve bekleme sürelerini kısaltabilmek amacıyla Çin, Fas ve Türkiye’de ret alan vize başvurularına itiraz süreci askıya alınmıştır.”

Peki itiraz süreci devam eden yurttaşlar ne yapabilir? Bakanlıktan paylaşılan açıklamada bu konuya da değinildi ve itiraz sürecinin “gönüllü olarak tanından bir hak arama yolu olduğu” belirtilerek, kanunlarla belirlenmediğine dikkat çekildi.

Schengen’de yeni gelişme: Vizeler dijitalleşiyor

Vize tartışması devam ederken Avrupa Birliği’nin (AB) tüm kurumları Schengen vizesi hakkında önemli bir karar aldı. Schengen vizesi başvuru süreci dijital ortama taşınıyor.

Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi’ndeki onay süreçleri tamamlandıktan sonra yürürlüğe girecek bu düzenlemenin ardından vize başvurusu için konsolosluklara ya da vize bürolarına gidilmeyecek. Başvurular artık dijital ortamda yapılacak.

Vize başvurusu yapmak isteyen kişiler önce bir hesap açacak ve istenilen evrakları bu platforma yükleyecek. Hangi Schengen ülkesi olursa olsun, başvuru yapanlar artık tek bir ücret ödeyecek. Öte yandan vizeler artık pasaportlara basılmayacak, şifrelenmiş dijital vize verilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.