Allah adına Kürdlere racon biçen Zebaniler

Allah adına Kürdlere racon biçen Zebaniler

.

A+A-

Hüseyin Şahin

Dr. Qasımlo, Şerefkenti ve onların yoldaşlarını Katleden İran Zebanileri Allah adına hala iktidardalar.

Bundan 30 yıl evvel Dr. Şerefkendi ve yoldaşları Kürdlerin çıkarları, bir çıkış yolu bulunabilir umuduna, yaban ellerde yani Almanya’nın başkenti Berlin’de kendilerini feda ettiler. Başkent Berlin'de önce 15 Eylül 1992 de Sosyalist Internasyonal toplantısına diplomatik, politik ilişkiler kurmak, ardından 17 Eylül de sözüm ona İran muhalif güçleriyle buluşup onlarla birlikte Mollalar rejiminde bir gedik açma  umuduna, kendilerini kurban ettiler. Evdeki hesapla, çarşıdaki hesap, söz konusu Kürdler olunca malesef uyuşmuyor vede tutmuyor.  Bu durum bugünde güncelliğini koruyor.

 

Önce Dr. Qasımlo 1989 Viyana'da bu arayışlar için kendini feda ederken, aynı akıbeti 17 Eylül 1992' de Dr. Şerefkendi ve yoldaşları Berlin de bedenleriyle ödediler.

Viyana’da Dr. Qasımlo katliamında da olduğu gibi, Dr. Şerefkendi ve yoldaşlarının da kimi ekonomik, politik çıkarlara kurban edilmemesi için, başta aile olarak biz ve Komkar camiası canla, başla çalışıp, kamuoyu oluşturarak, katillerin biran evvel yakalanmaları vede yargılanmalarına katkı sunduk. Bizler biliyorduk, tıpkı Dr. Qasımlo örneğinde olduğu gibi Dr. Şerefkendi vede yoldaşlarının katledilmeleri de Berlin de hasır altı edilecekti. Oluşturulan Kamuoyu baskısı karşısında, Almanya hükümeti töhmet altında kalmamak için katil Kazım Darabi ve tetikçilerini arabayla Autobahnda  seyir halindelerken yakalamak zorunda kaldı.

Bu bir ilkti. İlk defa Kürdleri Yurt dışında katleden katiller yakalanacak vede yargılanacaklardı.

Dr. Şerefkendi ve Yoldaşlarının Berlin de bundan 30 yıl evvel katledilmeleri vesilesi ile bir anma etkinliği düzenlendi. Bu etkinliğin kalabalık bir şekilde geçmesine vesile olan en önemli vede sevindirici etken, 2 KDP (İran'ın) tekrardan birleşmesi idi. Bunu her parça Kürdleri (apocular hariç) selamlayarak karşılık verdiler. KDPİ oldum olası yurt dışında ilk defa binlerce İnsanı kenetleyerek bir araya getirebildi.

17 Eylül 2022 bizde hem hüzün hem de bir heyecanı birlikte yaşattı. Dünkü etkinliğe geleceğe olan umutla rengarenk  bir Kürd kitlesi , ayağı, kolu kopmuş, gözü çıkmış, yetmişinde kadın vede erkek Peşmerge (savaşçısı) yanı sıra Peşmerge saflarına katılmayı sabırsızlıkla bekleyen yeni genç kız vede erkek adayları vardı.  Bu heyecanı  tetikleyen yegane etki tabiki iki KDP (İ) nin birleşmesi olmuştur. Bu mesaj her dört parça örgütlerine küpe olmalıdır. 

Bu umut vede heyecanla diyorum ki ''darısı diğer parçalardaki Kürd örgütlerinin başına''

Dr. Şerefkendi ve yoldaşları için düzenlenen etkinliye dört parçadan kürdler (apocular hariç) birçok örgüt, parti  katılarak destek sunmuşlardır. Bu etkinliğe PAK Avrupa, Berlin taraftarlarının yanı sıra Almanya Kürd cemeati de bir fiil katılarak destek sunmuştur.

Ahmede Xani'nin dediği gibi İttifak, İttifak.....Tek vede etkileyici yegane Derman budur.

 

3-133.jpgs-012.jpg3-134.jpg4-123.jpg2-159.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.