AB’den Türkiye’ye ilişkin yaptırım açıklaması

AB’den Türkiye’ye ilişkin yaptırım açıklaması

AB'ye üye 27 ülkenin dışişleri bakanlarının Belaruslu yetkililere yaptırım listesini onaylayamadığını açıklayan Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi Borrell, bunun sebebinin Kıbrıs'ın, Akdeniz'deki eylemleri nedeniyle Türkiye'ye de yaptırım getirilmesi k

A+A-

AB dışişleri bakanları toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Bu yaptırımları uygulamak için açık bir irade olmasına rağmen, gerekli oybirliğine ulaşılamadığı için bugün bunu yapmak mümkün olmadı" sözlerine yer verdi.

Borrell alınan kararın, Türkiye’ye karşı yaptırım getirilmesini talep eden Kıbrıs tarafından engellendiği yönündeki iddialara şu ifadeleri kullandı:

"Bir ülkenin mutabakata katılmadığı nedeniyle oy birliği olmadığı kimse için bir sır değil. Oy birliği için Kıbrıs’a ihtiyacımız olduğu ortada, bu bir gerçek. Bizim oybirliğine ihtiyacımız var. Kıbrıs, Belarus yaptırımlarına karşı değil, ama Türkiye’ye karşı da yaptırımlara ihtiyaç olduğunu düşünüyor. Tutumunu çok iyi anlıyorum. Türkiye’nin davranışını değiştirmediğini anlıyoruz ve Türkiye’ye karşı da yaptırımları düşünmeliyiz. Ama aynı zamanda görüşmeler devam ediyor ve birçok ülke süreçlerin senkronize edilmesi için zirveyi beklememiz gerektiğini düşünüyor." 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.