AB'den Türkiye açıklaması: Durum kırılgan ve endişe verici

AB'den Türkiye açıklaması: Durum kırılgan ve endişe verici

.

A+A-


AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Biz Türkiye ile bir aday ülke, komşu ve en iyi ilişkileri geliştirebileceğimiz önemli bir ülke olarak ilişki kurmak istiyoruz. Üye ülkelerin ve AB'nin çıkarlarını savunarak bunu yapmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

AB Temsilcisi Borrell, Türkiye ile ilişkilerin toplantının ana gündem maddelerinden biri olduğunu vurgulayarak, konunun 25-26 Mart'taki AB Liderler Zirvesi'nde ele alınacağını, AB Komisyonu olarak hazırladıkları raporun liderlere tavsiyeler içerdiğini ve bakanların da ek değerlendirmeler yaptığını belirtti.

Türkiye'den son dönemde olumlu sinyaller gördüklerini belirten Borrell, Doğu Akdeniz'de gerginlik düşmüş olsa da durumun kırılgan ve Türkiye'deki bazı iç gelişmelerin endişe verici olduğunu vurguladı.

Borrell açıklamasında, Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) açılan kapatma davasını ve Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesini hatırlatarak, bu tür gelişmelerin, Türkiye'yi AB yolundan uzaklaştırdığını kaydetti.

Ayrıca AB Temsilcisi Borrell, "Bakanlarla olumlu gelişmeleri destekleme konusunda mutabık kaldık" sözlerine yer verdi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.