AB'den, Rusya'ya karşı Ukrayna'ya tam destek!

AB'den, Rusya'ya karşı Ukrayna'ya tam destek!

.

A+A-

Rusya'nın Ukrayna sınırında ve Kırım'da askeri varlığını artırmasına tepki gösteren AB ülkelerinin dışişleri bakanları, Kiev yönetimiyle tam dayanışma içinde olduklarını ancak bu nedenle Rusya'ya yeni yaptırım uygulanmayacağını vurguladı.

AB dışişleri bakanlarının video konferansla yapılan toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna ve Rusya konularını geniş şekilde ele aldıklarını ifade etti.

AB Temsilcisi Borrell, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba'nın da toplantıya bağlanarak bakanlara bilgi verdiğini belirterek, AB'nin Ukrayna sınırı ve Kırım'daki Rus askeri hareketliliği, varlığı nedeniyle endişeli olduğunu kaydetti.

Ayrıca açıklamasında 150 bin Rus askerinin Ukrayna sınırına gönderildiğini dile getiren Borrell, bunun Rus ordusunun Ukrayna sınırı ve 2014'te yasa dışı ilhak edilen Kırım'a bugüne kadar yaptığı en büyük sevkiyat olduğunu belirtti.

AB Temsilcisi, Rus ordusunun, askerlerin yanı sıra askeri malzeme, araç ve gereç ile sahra hastanesi gibi birçok unsuru sınıra sevk ettiğini vurgulayarak, Rusya'ya gerilimi düşürme ve askerlerini çekme çağrısında bulundu.

Öte yandan AB Temsilcisi açıklamasının devamında, "AB dışişleri bakanlarının mesajı çok net. Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne tam desteğimizi teyit ediyoruz" ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.