ABD'den Türkiye'ye 'Hamas' uyarısı: 'Derin endişe duyuyoruz'

ABD'den Türkiye'ye 'Hamas' uyarısı: 'Derin endişe duyuyoruz'

.

A+A-

Ankara'da hükümet yetkilileri ile bir araya gelen Brian E. Nelson, "Hamas’ın Türkiye'deki para toplama faaliyetlerinden endişe duyduklarını' dile getirdi.

ABD Maliye Bakanlığı’nın Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Müsteşarı Brian E. Nelson, Rusya ve Hamas gündemiyle Ankara’yı ziyaret etti. Hükümet yetkilileri ile bir araya gelen Nelson’ın, Hamas ile ilgili endişelerini paylaştığı belirtildi.

Reuters’ın aktardığına göre ABD’li yetkili, 'Hamas’ın Türkiye'deki para toplama faaliyetlerinden endişe duyduklarını’ dile getirdi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Nelson, "Hamas'ın gelecekteki olası terörist saldırılar için fon sağlamaya devam etme ve Türkiye'de mali destek bulma faaliyetlerinden derin endişe duyuyoruz” dedi.

'TÜRKİYE'NİN BU SORUNU ÇÖZMESİ İÇİN YETERLİ FIRSAT VAR'

Türkiye’nin Hamas’ın para toplama faaliyetlerinde ‘öne çıkan bir ülke’ olduğunu söyleyen Nelson, "Türkiye'nin, ABD yaptırımlarına bakılmaksızın bu sorunu kendi iç hukuk makamları çerçevesinde çözmesi için yeterli fırsat var" ifadelerini kullandı.

TÜRK ŞİRKETLERE 'YAPTIRIM' SİNYALİ

Nelson ayrıca, Rusya’nın yasadışı ticareti sürdürmesine yardım ettiğinden şüphelenilen Türk kuruluşlara, ABD’nin daha fazla yaptırım uygulayabileceğini de aktardı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.