ABD'den Rojava mesajı: Türkiye’nin operasyonuna karşıyız!

ABD'den Rojava mesajı: Türkiye’nin operasyonuna karşıyız!

.

A+A-

 Türkiye'nin Rojava'ya yönelik operasyonlarına ilişkin ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Nicholas Granger'den açıklama geldi. ABD'li diplomat açıklamasında, Rojava’daki Türk askeri operasyonuna karşı olduklarını kaydetti.

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik operasyonuna yeşil ışık yakmadıklarını dile getiren ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Nicholas Granger, Rojava’daki Türk askeri operasyonuna karşı olduklarını ifade etti.

"Türkiye saldırıları IŞİD'e yönelik operasyonları etkiliyor"

Grander, K24’e yaptığı açıklamada Rojava’daki siyasi güçler arasındaki ilişkilere değinerek, “Suriye’de Kürtler arasında diyaloğu kolaylaştırmak için çalışacağız” mesajında bulundu.

ABD'li diplomat, "Türkiye'nin Suriye'ye yönelik saldırılarına yeşil ışık yakmadık” ifadesini kullanarak, Türkiye'nin saldırılarının IŞİD'e yönelik operasyonları etkilediğini belirtti.

ABD'den Kürtler arası diyaloğa destek!

Açıklamasında, ABD'nin Rojava’daki Kürt partiler arasında diyaloğu yeniden başlatma çabalarına değinen Grander, ABD’nin taraflar arasında işbirliğine dayalı rol oynayarak, gerginliğin kaynaklarını belirlemek için atılması gereken pratik adımları belirleyeceğini vurguladı.

İnsanların Batı Kürdistan ile Kürdistan Bölgesi arasında hareket edebilmesinin sağlanması için çalıştıklarını belirten Granger, “ABD'nin desteklediği demokratik toplumun temel bir parçası olan tüm siyasi karakterlerin tam siyasi katılımı için açık bir alan olması çok önemlidir” sözlerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.