ABD’den Erbil ve Bağdat sorunları ile Kürdistan petrol ihracatı açıklaması

ABD’den Erbil ve Bağdat sorunları ile Kürdistan petrol ihracatı açıklaması

.

A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Rudaw ajansına yaptığı açıklamada ABD'nin petrol ihracatına ilişkin Erbil ve Bağdat arasında yapılan görüşmeleri teşvik ettiğini belirterek ABD ve Irak dışişleri bakanlarının Erbil ile Bağdat arasındaki meseleleri görüştüğünü belirtti.

“Bakan Blinken ile Irak Dışişleri Bakanı arasındaki bugünkü görüşmede Erbil ile Bağdat arasındaki anlaşmazlıklar görüşüldü mü? ABD'nin iki taraf arasındaki çekişmelere nasıl bakıyor? Bu çatışmalarla ilgili endişeleriniz var mı?” sorusuna Matthew Miller, şöyle yanıt verdi:

“Evet, bu konuyu görüştüler. Dışişleri Bakanı (Anthony Blinken) Erbil ile Bağdat arasındaki ekonomik istikrarın tüm Iraklıların yanı sıra bölgeye de fayda sağlayacağını açıkça ifade etti; Bu nedenle her iki ortağı da birlikte çalışmaya teşvik ediyoruz.”

Kürdistan Bölgesi’nin bir süredir askıya alınan petrol ihracatının yeniden başlamasına ilişkin de konuşan Miller, “ABD üst düzeyden bu konuyla ilgileniyor. Boru hattı aracılığıyla petrol ihracatı konusunda tüm taraflara anlaşmaya varma çağrısında bulunduk. Petrolün boru hattı aracılığıyla yeniden ihraç edilmesinin tüm taraflar için karşılıklı yarar sağlayacağına inanıyoruz. Bu nedenle bu konuyu önemsiyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.