ABD'den Afrin açıklaması: Yakından izliyoruz, elimizde yöntemler var

ABD'den Afrin açıklaması: Yakından izliyoruz, elimizde yöntemler var

.

A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, El Kaide'nin 'eski' Suriye kolu Heyet Tahrir el Şam'ın Afrin'e girmesini değerlendirdi: Yakından izliyoruz, bu gruplara karşı kullanabileceğimiz bir dizi yöntem var.

 ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Afrin'de Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) ile El Kaide kökenli Heyet Tahrir el Şam (HTŞ- eski El Nusra) örgütü arasındaki çatışmaları yakından izlediklerini söyledi. Ned Price, terör örgütlerinin Suriye'de üslenmesinin kendilerini endişelendirdiğini ve 'HTŞ'yi Afrin'den çıkarmak için çeşitli yöntemlere sahip olduklarını' söyledi.

ABD Dışişleri sözcüsüne günlük basın toplantısında, HTŞ'nin Afrin'den çekilmeyip sadece bayrak değiştirdiği iddiaları soruldu. Price, HTŞ'nin Afrin'deki kontrolüne ilişkin değerlendirme yapması istenince, "durumu yakından izlediklerini" söylemekle yetindi.

ABD'li sözcü, "Onlara çekilme çağrısı yapmanın yanı sıra onları kentten çıkarmak için elinizde başka araçlar var mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bu, bölgedeki ortaklarımızla birlikte üzerinde durduğumuz bir durum. Elbette Suriye'de istikrarsızlık, aşırılıkçı, terörist grupların Suriye topraklarını bir üs kurmak ve plan yapmak için kullanması hepimiz için endişe kaynağı. Bu gruplara karşı kullanabileceğimiz bir dizi yöntem var ve bu yöntemleri uygun bir şekilde ayarlamaya devam ediyoruz."

ABD ve türkiye dahil birçok ülkenin terör örgütleri listesinde yer alan HTŞ, geçen hafta Afrin'i SMO'ya bağlı 3. Kolordu'nun elinden almıştı. TSK'nin devreye girmesiyle HTŞ'nin çekilmeye başladığı açıklanmıştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.