ABD ve Irak heyetleri Washington’da

ABD ve Irak heyetleri Washington’da

.

A+A-

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin'in başkanlığında düzenlenen ABD-Irak Yüksek Koordinasyon Komitesi toplantısında ekonomi, enerji, yatırım ve iklim değişikliği alanlarında işbirliği konuları değerlendirildi.

Irak ve ABD heyetleri, başkent Washington'da ABD-Irak Yüksek Koordinasyon Komitesi toplantısında görüştü.

Blinken, Irak heyetine Hüseyin başkanlık etti.

İki ülkenin toplantıya ilişkin ortak yazılı açıklamasında, ekonomik işbirliği, Irak'ın enerji alanından kendine yeterliliği, ortak yatırımlar ve iklim değişikliği ile mücadele konularının görüşüldüğü belirtildi.

Açıklamada "İki taraf, paralel döviz piyasaları da dahil olmak üzere Irak ekonomisinin karşı karşıya olduğu zorlukları konuştu. ABD, Irak hükümetinin ekonomik ve para politikası reformlarını yürürlüğe koyma, finans ve bankacılık sistemini modernize etme, yolsuzlukla mücadele ve finansal sistemin manipülasyonunu önleme çabalarını memnuniyetle karşıladı" dedi.

Ayrıca açıklamada Irak'ın iklime ve halk sağlığına ilişkin çevresel zararı azaltacak enerji altyapısına yatırım yapmasının önemi vugulandı.

Ortak açıklamada, heyetlerin, iklim değişikliği ile mücadelenin önemini tekrardan teyit ettikleri kaydedilen "Irak delegasyonu, Irak'ın yakında iklim değişikliğiyle mücadele etmek için kapsamlı bir hükümet stratejisi yayınlayacağını bildirdi" ifadeleri kullanıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.