ABD Senato heyetinden Başkan Neçirvan Barzani'ye: Desteğimiz devam edecek

ABD Senato heyetinden Başkan Neçirvan Barzani'ye: Desteğimiz devam edecek

.

A+A-

Başkan Neçirvan Barzani, başkent Erbil’de ABD Senatosu’ndan gelen heyeti kabul etti. Heyet, ABD'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne verdiği desteğin devam edeceği vurgusunu yaptı.  

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, ABD Senatörleri Johnny Ernst ve Senatör Ted Budd’ın da aralarında bulunan bir grup ABD Senatosu heyetini kabul etti.

Toplantıda ABD'nin Irak Büyükelçisi ve ABD'nin Kürdistan Bölgesi Başkonsolosu da hazır bulundu.

Görüşmeye ilişkin Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ABD'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin gelişmesi, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların diyalog yoluyla çözülmesi ve genel olarak Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki durumlar ele alındı.

"ABD'nin bir müttefik olarak Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerine büyük önem verdiğini" kaydeden senato heyeti, ABD'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne verdiği desteğin devam edeceğini yineledi.

ABD heyeti, Peşmerge Güçleri’nin IŞİD'in yenilgiye uğratılmasında ve Irak'ta barış ve istikrarın korunmasında oynadığı rolü övgüyle bahsetti.

Başkan Neçirvan Barzani ise ABD Senatosu ve Kongresi'ne Irak'a ve Kürdistan Bölgesi'ne verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, Bağdat ve Erbil’in ABD ile işbirliği ve ilişkileri geliştirme arzusunu vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.