ABD, Orta Doğu'ya F-35 konuşlandırdı!

ABD, Orta Doğu'ya F-35 konuşlandırdı!

.

A+A-

Rusya ve ABD’nin Suriye’deki yehlikeli yakınlaşmaları sürerken ABD kanadı, Moskova’nın eylemlerinden rahatsızlık duyduğunu sık sık dile getiriyor. 

Washington, Suriye ve Hürmüz Boğazı da dahil olmak üzere bölgedeki ABD Merkez Komutanlığının hava kuvvetlerini güçlendirmek amacıyla bir F-35 uçağı filosunun Orta Doğu'ya geldiğini açıkladı. 

Geçtiğimiz günlerde de ABD'ye ait MQ-9 askeri İHA'sının Suriye üzerinde uçuş yaptığı esnasında bir Rus Su-35 savaş uçağının, ABD İHA’sını rahatsız ettiği açıklanmıştı. 

ABD ordusu, bir Rus savaş uçağının, Suriye üzerinde uçan bir ABD insansız hava aracının (İHA) yakınlarında chaff fişeği bırakarak tacizde bulunduğu ve olay esnasında İHA'nın pervanesinin hasar aldığını ifade etmişti.

“ABD Orta Doğu’ya, F-35 filosu yolladı”

Bu gelişmelerden dolayı Washington, Rus savaş uçaklarının ABD uçaklarına yönelik tacizlerini yoğunlaştırması ve iki taraf arasında suçlamaların tırmanmasının ardından yeni bir karar aldı. 

Washington, Suriye ve Hürmüz Boğazı da dahil olmak üzere bölgedeki ABD Merkez Komutanlığının hava kuvvetlerini güçlendirmek amacıyla bir F-35 uçağı filosunun Orta Doğu'ya geldiğini duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.