ABD Dışişleri Bakanı Blinken’den Neçirvan Barzani’ye mektup

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’den Neçirvan Barzani’ye mektup

.

A+A-

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’ye Münih Güvenlik Konferansı’nda Neçirvan Barzani ile yaptığı görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren bir mektup gönderdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD’nin Kürdistan Bölgesi ve Irak’la güçlü bir ortaklığa sahip olduğunu söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığının açıklamasına göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’ye bir mektup gönderdi.

ABD Dışişleri Bakanı, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani'ye Şubat ayında Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren bir mektup gönderdi.

Blinken, Münih’teki görüşmenin, Erbil-Bağdat meselelerine diyalog ve anlayış yoluyla nihai bir çözüm bulunması gerektiğini vurgulamak için bir fırsat olduğunu belirtti.

ABD’li bakan mektubunda, ABD'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile güçlü bir işbirliği ve ortaklığa sahip olduğunu vurguladığı ve ülkesinin Irak'ın istikrarı, güvenliği ve egemenliğine güçlü desteğini sürdürdüğünü ifade etti.

18 Şubat’ta, Münih Güvenlik Konferansı’nda Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Erbil-Bağdat arasındaki ilişkilerin istikrarlı olmasının çok önemli olduğuna dikkat çekmiş ve sorunların çözülmesi gerektiğini ifade etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.