AB projeyi onayladı: Krize karşı ‘Schengen Konseyi’ kurulacak

AB projeyi onayladı: Krize karşı ‘Schengen Konseyi’ kurulacak

.

A+A-

 Başta Kovid-19 salgını ve kaçak göçle mücadele sırasında yaşanan sorunları göz önüne alan Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Schengen bölgesi yönetiminin reformu için hazırlanan yeni projeyi onayladı.

AB'nin onayladığı yeni proje dış sınırların daha iyi korunmasını ve kaçak göçün faturasının üye ülkeler arasında daha adil ve eşit bir biçimde paylaşılmasını öngörüyor.

Uygulamaya alınan proje ile olağanüstü durumlar için Schengen bölgesi içinde siyasi karar alma mekanizmasını güçlendirmeyi ve üye ülkeler arasında daha iyi koordinasyon sağlanmasını amaçlıyor. 

AB Komisyonu’nun İçişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, Fransa’da düzenlenen AB Adalet ve İçişleri Bakanları Konseyi’nin ardından konu ile ilgili görüşlerini açıklayarak, Schengen’de yapılacak reformların kademeli olarak gerçekleşeceğini ve bütün üye ülkelerin desteğini aldığını kaydetti.

AB’de iç sınırların kaldırılması ve serbest dolaşımı amaçlayan Schengen projesi, son yıllarda terör saldırıları, kitlesel göç ve son olarak salgın yüzünden önemli sorunlarla karşılaştı.

AB dönem başkanı Fransa’nın özellikle ısrarıyla yapılacak reform sürecinde ilk olarak “Schengen Konseyi” kurulacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.